• Zondag 16 juni j.l. speelden de dames van Warmunda op een druk Sportpark Overbos tegen de dames van Northa uit Noordwijkerhout hun laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst of een gelijkspel konden de dames van Warmunda zich tot kampioen kronen. Bij verlies zou naar het doelsaldo van directe concurrent Schipluiden gekeken moeten worden. Hoewel Northa op sommige momenten goed terugkwam, werd de wedstrijd overtuigend gewonnen door de Warmunda dames. Met een einduitslag van 26-15 hebben zij het seizoen waardig afgesloten als kampioen.

    Coach Duncan Nieuwenburg over de wedstrijd:

    “Het was geweldig om te zien hoeveel mensen er op de wedstrijd zijn afgekomen om onze kampioenen aan te moedigen. Het was misschien niet de meest spectaculaire wedstrijd van het seizoen, maar iedereen heeft wel doorgezet tot de laatste seconden. Naast dat het een kampioenswedstrijd was, hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van een aantal speelsters. De één gaat reizen, de ander maakt een carrièreswitch en weer een ander gaat na 34 jaar onder de lat te hebben gestaan stoppen met keepen. Voor deze laatste is haar handbalcarrière in ieder geval met een hoogtepunt afgesloten. Een ere-wissel en een kampioenschap!

    Het kampioenschap is echt een teamprestatie waar we samen voor hebben gestreden. We hebben een leuk, gezellig en toch gevarieerd team waar Warmond trots op mag zijn. Op naar Poule 1 op het veld en in de zaal en hopelijk weer met veel support langs de kant of op de tribune. Bedankt!”

    Volgend seizoen zullen de handbaldames uitkomen in de hoogste poule van de breedtesport. Vanaf volgend seizoen zal er ook een nieuw jong team (leeftijd 8/9/10) opgestart worden dat hopelijk in de voetsporen van deze dames kan treden. Mochten er kinderen zijn die graag een keer mee willen trainen met dit team. Neem dan contact op via handbal@svwarmunda.nl.