• Walking Football is over komen waaien uit Engeland en is nu één van de snelst groeiende “sporten” onder senioren in Nederland. Walking Football heeft als doel om samen met spelers van toen en andere “oudjes” lekker buiten in beweging te zijn en een sociale derde helft te hebben.

  Met dit in het achterhoofd zijn een tiental enthousiaste 60-plussers begin oktober gestart met Walking Football bij SV Warmunda. Lekker even een uurtje in partijvorm (zonder competitie-element) tegen een balletje trappen en daarna gezellig samen zijn. Elke vrijdagmiddag om 13.30 uur druppelen de senioren binnen en staat er koffie en thee klaar.

  Voordat zij aan het onderlinge partijtje met aangepaste spelregels beginnen (om 14.00 uur) heeft Ben Christen een gedegen warming-up verzorgd. Een goede warming-up is voor deze senioren van wezenlijk belang, want zagen we in de eerste weken nog spelers met kramp of andere lichte blessures vroegtijdig afhaken, nu ruim twee maanden later, zie je de bewegingen van diverse spelers steeds soepeler worden en gaat het niveau omhoog. Uit de gesprekken en de nu opgedane ervaring van de deelnemers kan je opmaken dat je niet moet denken dat Walking Football niets voorstelt. Ook al heb je een goede conditie, Walking Football is anders dan een rondje wandelen of een stukje fietsen. Je maakt bewegingen waarvan je bijna niet wist dat je deze nog kon maken en je gebruikt spieren waarvan je niet meer wist dat je ze hebt. Na het onderlinge partij van twee keer vijfentwintig minuten wordt het echt gezellig en start de derde helft. Hier wordt onder het genot van een drankje gelachen en van alles besproken. Van de wereldpolitiek tot alledaagse dingen. Al met al is Walking Football niet alleen een extra toevoeging voor onze club maar zeker ook voor de ouderen binnen de gemeente. Het Walking Football bij SV Warmunda wordt gespeeld op de vaste vrijdagmiddag en gaat in principe altijd door.

  Ben je 60-plus en wil je je weer even een stuk jonger voelen, kom gerust langs op de vrijdagmiddag en doe een potje mee! Wij weten bijna zeker dat je het ook leuk vindt als je een keer mee gedaan hebt.

  Wil je n.a.v. bovenstaande meer weten neem dan contact op met:
  Gerard van Tongeren (06-20615595) of Kees Kortekaas (06-53931065).
  Mailen kan ook natuurlijk,