• Namens de jeugdcommissie vertelt Rogier Geers over de bijzondere maanden, die achter ons liggen. ‘Ons streven was om de jeugd (en later ook de volwassenen) zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen. Bij iedere aangekondigde versoepeling hebben we er dan ook voor gezorgd dat op dag 1 van de versoepeling ook daadwerkelijk van deze versoepeling op ons sportpark gebruik gemaakt kon worden. Ook is bijvoorbeeld, anders dan in andere jaren, de centrale jeugd voetbaltraining in de meivakantie doorgegaan’

    Rogier vervolgt ‘Het begon allemaal met de jeugd. Logisch dan ook dat de Jeugdcommissie in eerste instantie in de lead was. Samen met de afdeling Handbal hebben we, op basis van de richtlijnen van de gemeente, de basis gelegd voor het Warmunda-protocol. Sporten is belangrijk, maar het moet natuurlijk wel verantwoord gebeuren. Later is het protocol aangepast, naar aanleiding van de verschillende versoepelingen (senioren sporten, geen 1,5 meter voor 13-18 jarigen). En zodra de kantine weer open kan, zal deze weer verder aangepast moeten worden’.

    Hoe ging de communicatie met de gemeente Teylingen? ‘Het contact met de gemeente was zeer goed’ aldus Rogier. ‘Door korte lijntjes, konden we snel reageren en konden de sporters snel het veld op.

    Net als Marijke Meijer wil Rogier de sporters en ouders complementeren met hoe zij met het protocol omgaan en het accepteren. Dankzij hen kunnen we verantwoord blijven sporten op ons sportpark. En dat we het niet voor niets hebben gedaan is duidelijk. De opkomst van de trainingen is hoog’.

    Hoe nu verder? Rogier geeft aan dat het einde van het seizoen natuurlijk anders verloopt dan anders. ‘De competitie is gestopt en ook alle toernooien zijn geannuleerd. In plaats  daarvan zijn er, naast de trainingen, voor de jeugd t/m 12 jaar al een aantal interne wedstrijdjes georganiseerd en dit zal doorgaan in juni. Met de laatste versoepelingen per 1 juni betekent dat dit ook mogelijk is voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar. Coaches worden van harte uitgenodigd om dit op te pakken. Misschien kan er worden geoefend in de teamsamenstelling van volgend jaar. Want ook de teamsamenstelling voor volgend seizoen wordt traditioneel in deze tijd bepaald. De deadline van de KNVB voor inschrijven van teams voor komend seizoen is 17 juni. Hier is de Jeugdcommissie nu hard mee aan de slag om een weloverwogen teamindeling te maken. En zodra de spelers bekend zijn, is het ook van belang (voor zover niet duidelijk) de trainers en coaches te regelen. Hoe eerder dit allemaal bekend is, des te meer tijd teams de tijd hebben voor te bereiden op aankomend seizoen.

    Aankomend seizoen zal naar verwachting na 1 september opgestart worden. Over hoe en wat, heeft de KNVB nog niet gecommuniceerd. Zodra we meer weten, laten we dat weten’ aldus Rogier.