• Warmundakamp 2023. - ’t Woldhuis Apeldoorn.

  Na lang zoeken is er eindelijk een geschikte kamplocatie gevonden voor het grote jeugd
  evenement “ het Voetbalkamp’.. Dit is natuurlijk wel de laatste keer dat ik het schrijf want owee als de handbalsterren dit te horen krijgen. Laten we het dan vanaf nu maar Warmundakamp noemen.

  Terug naar het begin.. Warmundakamp 2023 is in volle voorbereiding, dit mede dankbaar door Kim , Sandra , Pieter-jan (ook wel Pietertje genoemd) Tom, Peter en Paul. Alles is in kannen en kruiken tot de telefoon gaat.. helaas Warmunda, we kunnen door het aanhoudende natte weer niet de voetbalvelden maaien! Nou is dit niet zo belangrijk dacht de boer maar wij hadden wel even een serieus probleem. Gelukkig konden we gebruik maken van het terrein van voetbalclub Klarenbeek die een kleine 15min van ons Kamphuis was. Alleen moesten we hier wel met auto’s heen.

  26 April, het feest gaat dan toch echt beginnen, iedereen staat vol enthousiasme op de bus te wachten. Ook de ouders die thuis blijven, want zeg nou zelf… ff een weekje rust is best lekker. Na een snelle rit komen we ruim op tijd aan in Apeldoorn bij Kamphuis ’t Woldhuis. De lunch is al voorbereid en de slaapkamer indeling is al zichtbaar op de kamerdeuren. Zodra de kamers zijn ingericht beginnen we aan het eerste spel “ Crazy 88 “, dat wil zeggen ieder team krijgt een lijst met 88 opdrachten die uitgevoerd moeten worden. De opdrachten variëren van boom knuffelen tot een koprol maken in de supermarkt. Onze Richard deed dit natuurlijk wel even voor ..Hilarische taferelen zijn de Revu en voor al de app van Sam gepasseerd, daar moest al het film materiaal heen gestuurd worden namelijk. Nieuw dit jaar is ook de team app, hierin konden de ouders alle activiteiten volgen van de pupillen en dus ook de crazzy 88 volgen.. Na een wandeling van enkele kilometers en aangekomen te zijn bij het Kamphuis konden we ons klaarmaken voor het eerste diner, deze wordt wederom verzorgt door onze sterren koks Enno en Pieterje. Zodra de zon onder gaat is het tijd voor de eerste bos ervaringen.. de onderbouw is als eerste aan de beurt en de bovenbouw kan dan even heerlijk chillen. zonder telefoon natuurlijk want die mochten niet mee… ahummm .

  Koningsdag… ja wat is dat eigenlijk, een ervaren kamper heeft hier geen benul van want deze dag zijn wij al vanaf begin afgaan op kamp. Deze dag stond voor ons in het teken van de kampcompetitie.. de oogjes zijn nogal wat slaperig want de nachten op kamp worden met 6 uurtjes ingekort. Met volle Autos vertrokken we naar de plaatselijke voetbal vereniging waar we van start gingen. Zoals altijd met veel fanatisme en veelal lol werd er heerlijk gevoetbald. Ook leuk om te zien dat alle team aan elkaar gewaagd zijn. Weer terug op het Kamphuis werd er heerlijk geluncht en konden we het middag programma beginnen. Die ging van start met “ de alleskunner” met als presentatrice onze Lotte, zei is in weken van voorbereiding de bedenker van dit evenement. Alle kinderen kregen de kans om de eerste ronde door te komen, helaas moet er een kleine delegatie afvallen en de overige gaan door naar de 2e ronde later in de week.

  De avond valt en het wordt langzaam donker in Apeldoorn, donker willen we het hebben want de kampklassieker Mombrolov staat op het programma. Hier wordt glans reikend naar uitgekeken. Bij de uitleg wordt het code woord vertelt en dan is het tijd voor actie! Eenmaal aangekomen bij de donkere post in het bos ( mits je gepakt word door de schijners) moet je het code woord zonder fout opzeggen, bij de juiste code wordt je beloont met een ontbijtkoek en krijgt je team 1 punt. Schitterend om te zien hoe de onderbouw hier fanatiek aan mee doet. Nu is het de beurt aan de grote, die dachten wel even een makkie te hebben in het vrij open bos. Ja jammer joh, de spelleiding was ze net even te slim af en hadden 1km verderop een bos gevonden waar de laatste 20 jaar niemand een voet had ingezet. Ja zelfs voor de leiding was dit een hele opgave om doorheen te komen. En geloof me, je zag geen hand voor ogen. Maar met enig “nieuw Nederlands“ zijn er toch diverse in staat geweest om een stukje ontbijtkoek te bemachtigen.

  Dag 3 stond wederom in het teken van de alleskunner sport en spel en diverse bosspelen. Dit was ook de finale dag van de wedstrijden. Normaal gesproken worden deze de laatste dag gespeeld maar door de afstand om naar het sportpark te rijden hebben we besloten dit op 1 hele dag in te plannen. Hier later meer over om de spanning hoog te houden. Ook kregen we deze dag bezoek van onze kleinste toppers(ukken), deze wilden graag even komen proef draaien op kamp en bleven tot het einde logeren. Alsof ze er dagen waren, wat hadden ze een lol onderling.

  Dag 4 is de dag van het zwembad, of zo als wij dat noemen “ gezamenlijk schoonweken “ want ja .. er wordt wel is een douchebeurt vergeten. Maar na jaren van zwemmen hebben we dit jaar besloten om naar het klimbos te gaan, toch iets actiefs omdat het voetbal een dag is ingekort.. oja, op de finale dag werd er natuurlijk ook gehandbald op een echt handbalveld. Aangekomen bij het klimbos zag je blije gezichten en toch enkele witte snuitjes, want ja 18m hoog door de bomen klauteren is niet niks. Nou niet getreurd, omdat jullie niet als apen door de bomen kunnen gaan jullie maar naar de apenheul, deze lag naast het klimbos. Onder leiding van Enno ging er dus een kleine serie geblesseerde en hoogte haters aapjes kijken.

  Nou daar gingen ze… hoogtevrees bestaat niet meer en het was een vlek van blauwe shirtjes door de bomen heen. Een luid gegil van vreugde klinkt door het hoge bos, heel Apeldoorn heeft ons gehoord maar wat een genot. Zelfs de leiding moest eraan geloven, daar gingen ze hoor Misha, Peter, Paul, en Rob. Die gingen eerst wel even de zwarte route doen want grijs is de zwaarste. Nou, na de klim van de eerste touwladder waren de heren er snel achter, zwart was dus de zwaarste tocht. Eenmaal beneden aangekomen gingen de heren eerst even aan het zuurstof, het viel namelijk best even tegen op die 18m hoogte schommelen en klauteren door de bomen. Na 3 uur klimmen en klauteren is er toch een einde gekomen aan deze activiteit, een hoop blijde gezichten want wat hebben ze allemaal genoten. Eenmaal aangekomen stond de bbq al in vuur en vlam en konden we genieten van een heerlijk bbq. De alleskunner word nog even gespeeld door de overgebleven kandidaten en onder luid applaus blijven de finalisten over. De laatste avond valt en er worden nog 2 bospelen gespeeld voor de jongste eerst en daarna de oudste groep. Na de bosspelen is het kampvuur aangestoken en nemen we allemaal plaats rondom het kamvuur.

  De laatste ochtend is aangebroken, de tafels zijn gedekt en iedereen zit aan tafel, wat wel opvalt is dat het steeds stiller wordt tijdens het ontbijt, want ja waarom zouden we gaan slapen s’nachts.!! Kim verteld voor het laatst deze week wat de bedoeling van de dag is en dat betekend inpakken en terug naar Warmond. Iedereen helpt dan ook mee om de container te vullen met alle materialen en tassen. Zodra de container vol is brengt onze vaste kamp chauffeur Ron Schuiling de trailer terug naar Warmond. Dan is het wachten op de bus maar tot die tijd wordt de finale van de alleskunner gespeeld. Van alle opdrachten die gedaan zijn was Bennie de grote winnaar van de alleskunner, hij versloeg Tim in een spannende wedstrijd. proficiat Bennie. Aansluitend de grote prijsuitreiking van de teams. De grote winnaar van kamp 2023 was team geheel die nipt wint van team zwart. Dan nog even met zijn alle op de foto en kamp 2023 zit er weer op… op naar Warmond. Het zit er weer op en wat hebben we genoten, zowel de leiding als de kinderen. Wij willen iedereen bedanken voor de inzet en vooral de kinderen die zijn meegegaan want zonder hun is er geen kamp mogelijk. Wij hopen dan ook weer veel aanmeldingen te krijgen voor het kamp 2024. Dus zeg het tegen al je vriendjes en vriendinnetjes… KAMP is fantastisch!!!

  Paul Robbers - Jeugdbestuur