• Terugblik vanuit de selectie op seizoen 2022 / 2023

  30 jun 2023
 • Dit jaar hoopte we weer op een volledig voetbaljaar zonder onderbreking door Corona. Na 2 jaar met een 1ste en O23 te hebben gewerkt kozen we er dit jaar weer voor om terug te keren naar een ouderwetse selectie met en 1ste en een 2de. We starten met een kleine selectie 34 spelers en we wisten dan ook dat dit een enorme uitdaging zou gaan worden. Helaas raakte we in het begin van het seizoen al 2 spelers kwijt door zware blessures. Dit jaar kregen we voor de competitie te maken met een versterkte degradatieregeling voor het 1e, er zouden er 3 rechtstreeks degraderen naar de vijfde klasse en 2 zouden er nacompetitie gaan spelen voor promotie/degradatie. Een pittige klus maar wij hadden er vertrouwen in dat we dit zouden ontlopen.

  De start van het seizoen was goed, na een prima voorbereiding werden we in de beker poule 1ste door 3 overwinningen tegen PGS/Vogel KSD Marina en Toofan. De competitie starten we iets minder we haalde uit de 1ste 5 wedstrijden maar 5 punten. Hiertussen zat nog de bekerwedstrijd tegen 4de divisieclub Nieuwehoorn in waar we onze huid duur wisten te verkopen maar deze helaas verloren met 5-0. Hierop volgde 2 goeie overwinningen de 1ste op onze buurman Teylingen deze wedstrijd wonnen we met 0-1. Die week erna pakte we de winst thuis met 1-4 tegen huidige kampioen Zevenhoven. De serie erna verloren we helaas 3 keer op rij gelukkig wonnen we de laatste wedstrijd voor de winterstop van Meerburg nadat we in de 1ste helft met 0-1 achter kwamen wisten we dit uiteindelijk om te buigen naar een 2-1 overwinning. Met 14 punten gingen wij de wintertop in en wisten dat we na de winterstop mee punten moesten gaan halen om in deze klasse te blijven.

  Het mooie was dat je een mooie ontwikkeling ziet bij de spelers. We hebben de spelers en het team zien groeien het veldspel wordt beter en daardoor was ook het vertrouwen in een goeie 2de seizoenshelft groot.  Helaas konden we niet altijd over genoeg spelers beschikken door verschillende omstandigheden waardoor het soms zelf een probleem was om een 2de te laten voetballen. Gelukkig werden we dan ook vaak geholpen door de spelers uit de O18 en ook hebben de spelers uit andere elftallen vaak moeten bij springen bedankt daarvoor. Een groot compliment aan de mannen die vaak bij 2 zaten en ook bij 1 veel wissel hebben gezeten deze zijn altijd positief gebleven.

  We starten na de winterstop wat wisselvallig na 1 overwinning 2 gelijke spelen en 4 nederlagen stond dan om 25 maart de thuiswedstrijd tegen Teylingen op het programma. Deze wedstrijd betekende voor ons bij blijven of misschien wel een afhaken. Het mooie van deze wedstrijd was dat je ziet hoe het 1ste momenteel leeft bij de mensen op de club. Op de club was er een hoop georganiseerd en jong en oud gaven door hun support ons de nodige energie. We wonnen de wedstrijd met 1-0 en het was dan ook een geslaagde dag een groot compliment voor de mensen die hier allemaal zo mee bezig zijn geweest.
  De week erna speelde we tegen huidige kampioen Zevenhoven we speelde deze wedstrijd erg verdienstelijk en maakte na een 1-0 achterstand dan ook de terechte gelijkmaker 1-1 maar helaas verloren we met 1-2 dit was wel gelijk de laatste nederlaag van het seizoen. We haalde de nodige punten bij elkaar maar we moesten in de laatste wedstrijd wel winnen van Nicolaas Boys om onszelf veilig te spelen. Wat we eigenlijk al het hele jaar voelde de steun van jong en oud op de club was ook dit keer weer het geval. Er was zelfs een groep jonge supporters met de bus of hadden zich laten brengen door ouders om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. We kwamen voor met 0-2 hielden samen met hun team de 0 hierdoor wonnen we de wedstrijd en hebben we ons op eigen kracht veilig gespeeld. We eindigden uiteindelijk op een 8ste plaats met 37 punten en een doelsaldo 44-37 Iets waar wij trots op zijn.

  We hebben een mooi seizoen gehad, we hebben spelers beter zien worden we hebben het team zien groeien en we hebben dit jaar onwijs veel steun gevoeld door bestuur, TC, supporters en Jeugd.
  Bedankt voor de steun !