• Ons J013-1 team (voorheen D1) heeft zich geplaatst voor de bekerfinale. De trotse trainer/coach Koen Mastemaker blikt vooruit: ‘we spelen tegen Honselersdijk JO13-2 op 2 juni 2018 om 10:00 op sportpark de Bloemerd (RCL, Leiderdorp). Voor ons nog een bekend sportpark, toen spelend tegen RCL in de poulefase. Als ik onze reisafstanden met die van Honselersdijk vergelijk dan voelt dit als een thuiswedstrijd. Ik hoop dat de aanhang er zo ook over denkt en ons komt aanmoedigen 2 juni’.

  Om in de finale te komen moesten er heel wat tegenstanders uitgeschakeld worden. Hoe ging dit? Koen kijkt terug: ‘Eerste in de poule werd RCL JO13-3 met 6 punten in de poule. Warmunda en FC Oudewater JO13-2 kwamen beiden tot 4 punten. Met beide 12 doelpunten voor kwam het aan op het aantal tegendoelpunten, Warmunda (5) en FC Oudewater (9). Warmunda JO13-1 werd 2e in de poule en bekerde verder.

  Op zaterdag 16 december ’17 speelden we de tweede ronde, tegen SVC’08 JO13-2. Het was geen lastige wedstrijd en we wonnen met overtuiging. Uitslag: 1-4. Warmunda bekert verder in de derde ronde.  Vervolgens was op zaterdag 3 februari ’18  de derde ronde tegen RCL JO13-3. Deze derde ronde speelden wij thuis tegen de oude bekende, de eerdere poule winnaar. Vanaf deze ronde worden de duels geleid door een door de KNVB aangestelde scheidsrechter. Na een spannende pot was de eindstand 2-2, penalty’s. Zaterdag 3 februari gaat de boeken in dat Maarten van Stijn officieel de titel ‘’penaltykiller’’ mag voeren. Warmunda wint na strafschoppen. Warmunda bekert verder en zit bij de laatste acht.

  We zijn inmiddels aangeland op dinsdag 24 april ’18, de kwartfinale. Koen gaat verder: ‘In de kwartfinale speelden wij een uitwedstrijd tegen Koudekerk JO13-1. Een voor de neutrale kijker onaantrekkelijke wedstrijd, maar omdat het duel de titel kwartfinale droeg was het erg meeslepend, de bal mocht er niet in. Uitslag: 0-0, penalty’s. Warmunda had hier vanuit de vorige ronde al enige ervaring mee opgedaan, maar deze serie was bloedstollend. Gijs, Abakar en Cas scoorden maar Warmunda schoot ook (net als Koudekerk) twee keer mis. 3-3: sudden death, Koudekerk schiet over. Tom mag de bal op de stip leggen en schiet de bal feilloos binnen! Warmunda wint na strafschoppen en gaat door naar de halve finale.

  De halve finale werd gespeeld op maandag 14 mei ’18. In die halve finale speelden wij een thuiswedstrijd tegen Vredenburgh JO13-2. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden op een prachtige maandagavond, strijd, passie en inzet waren accenten die niet zouden ontbreken in deze halve finale. De gemotiveerde blikken aan de kant van Warmunda veranderde al snel in angst toen zij de 2 en een halve meter lange keeper van Vredenburgh aan het werk zagen. Langs de lijn werd snel gekeken of ‘’de lange’’ wel op de elftalfoto stond, wat wel zo bleek te zijn. In de rust stond de 0-0 nog op het scorebord, met vanuit beide ploegen een goed spelende keeper, leek het weer op een bloedeloos gelijkspel af te lopen. Totdat Cas in de 16 van de tegenstander werd neergehaald, penalty! Met de reusachtige keeper leek het doel steeds kleiner te worden. Devano legt aan vanaf 11 meter en.. DOELPUNT 1-0! De wedstrijd duurde nog ongeveer tien minuten maar voelde aan als twee uur, volop druk van Vredenburgh. Na 60 minuten op de klok klonk dan uiteindelijk het bevrijdende eindsignaal. Uitslag: 1-0. Warmunda wint weer d.m.v. een strafschop en staat in de finale. Toen mede-coach Lex Hubert achteraf vroeg of Devano het niet spannend vond om de penalty te nemen reageerde hij relaxed ‘’ik had mij niet schuldig gevoeld als ik hem gemist had.’’ Aldus Koen.

  Op 2 juni komt het er op aan. Koen, hoe schat jij jullie kansen in?  

  Koen is daar duidelijk over: ‘Het enige dat ik hierover kan zeggen is dat wij van onze eigen krachten moeten uitgaan. Voor deze wedstrijd hoef ik de jongens en meiden echt niet te motiveren, ze weten wat er op het spel staat. Wij moeten er als collectief staan, in de competitie hebben wij al laten zien dat wij dat kunnen. Honselersdijk JO13-2 heeft zaterdag j.l. met 7-1 van Vredenburgh verloren, dit was onze tegenstander in de halve finale. Dit blijft scorebordjournalistiek en zegt natuurlijks niets’ aldus de op en top gemotiveerde coach.

  Hoe gaan jullie je voorbereiden? De komende weken zullen wij nog wat trainen op penalty’s, niks bijzonders want wij willen het natuurlijk niet zover laten komen. Maar we hebben nou eenmaal een abonnement op penalty’s haha’ besluit Koen.

  Bij deze oproep: Kom onze jongens en meisjes aanmoedigen op Zaterdag 2 juni om 10:00u bij RCL.