• Afgelopen zaterdag 3 juni heeft tijdens het 75 jarige reüniefeest van SV Warmunda Jan van der Voet uit handen van wethouder Marlies Volten een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. Het afgelopen decennium heeft Jan van der Voet zich vrijwillig ingezet voor verschillende verenigingen binnen de Warmondse gemeenschap.

  • Binnen SV Warmunda is Jan altijd betrokken met de verbouwingsprojecten, onderhoud aan de kantine en kleedkamers en zijn laatste project het afgelopen jaar, de herinrichting van Sportpark Overbos. Naast zijn werkzaamheden voor de plaatselijke SV is Jan een drijvende kracht, medeoprichter & dirigent van het Joppekoor en heeft hij de afgelopen jaren het initiatief genomen om vrijwillig het kerkhof van De Oude Toren te onderhouden. Vanwege al deze initiatieven en tomeloze inzet heeft het de Koning mogen behagen om Jan van der Voet te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. En dat allemaal op de dag dat het 75-jarige reüniefeest van SV Warmunda georganiseerd werd.

    Eigenlijk stond twee jaar geleden een weekend vol festiviteiten op de planning rondom het 75-jarig bestaan van SV Warmunda. Helaas kon dat toen niet doorgang vinden vanwege de coronapandemie. Maar zoals het in Warmond gaat, een goed feestje wordt altijd gevierd. Tijdens een zonovergoten dag kwamen meer dan vijfhonderd bezoekers met een blauw-wit hart naar het sportpark van de plaatselijke sportvereniging om gezamenlijk te genieten van anekdotes, toespraken, onderscheidingen maar vooral al heel veel gezelligheid.

    Naast de koninklijke onderscheiding van Jan van der Voet werden ook Matthieu van Winsen, Geco de Winter & Marcel Pont in het zonnetje gezet door de vereniging en de KNVB. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering traden Matthieu, Geco & Marcel af als bestuurslid en werden zij tot ereleden benoemt door het nieuwe bestuur. Echter de bijbehorende onderscheidingen hadden de heren nog niet ontvangen. Wat is er mooier dan te midden van vele enthousiaste mensen op het gerenoveerde terras deze onderscheidingen in ontvangst te mogen nemen. Daarnaast kregen de heren ook uit handen van de KNVB een officiële onderscheiding.