• Donderdagavond 16 november jl. gaf KNVB scheidsrechter Allard Lindhout een training aan de Warmunda voetbaljeugd van JO-13 t/m JO17. Het doel van deze bijeenkomst is om de jeugd te enthousiasmeren voor het scheidsrechter vak. Als je de presentatie had bijgewoond dan merk je dat het ook echt een vak is. Allard nam de jeugd mee aan de hand van echte situaties van top scheidsrechters van zowel internationaal als nationaal niveau.

  Aan de hand van interactieve voorbeelden werd er stilgestaan bij hoe het is om een scheidsrechter te zijn op topniveau. Zo werd er begonnen met Champions League hymne en wat het doet met spelers en scheidsrechters als een vol stadion klaar is voor een beladen wedstrijd. Maar ook wat doet een scheidsrechter als voorbereiding op een belangrijke wedstrijd. Allemaal mooie tips om een nog betere scheidsrechter te worden en de wedstrijd te fluiten.

  Uiteraard weren er beelden getoond van de communicatie tussen de assistent scheidsrechter (grensrechter) en de scheidsrechter op cruciale momenten. Aan de hand van gele en rode kaarten kon de jeugd aangeven welke beslissingenzij zouden maken in de situatie die werd getoond. Nadat de beelden en theorie besproken waren ging iedereen met Allard mee naar buiten om belangrijke punten in de praktijk te brengen op het veld. Zoals hoe doen van de tos voor de wedstrijd met camera's op je gericht tot hoe loop je op het veld tussen de spelers dor zodat je ze niet in de weg loopt.

  Al met al een bijzonder interessante avond voor de opkomende scheidsrechters van onze vereniging.

  Over Allard Lindhout

  Tien jaar nadat Allard in Apeldoorn zijn debuut maakte in het betaalde voetbal kon hij zich niet voorstellen dat hij tien jaar later zijn Champions League debuut zou maken op het befaamde Celtic Park tijdens Celtic en Ferencváros. Een droom voor iedere scheidsrechter. De weg naar het hoogste Europese niveau zat echter vol hordes, kritiek vanuit de media en het publiek, maar ook persoonlijke hordes. Allard weet het publiek aan zich te binden wanneer hij zijn verhaal vertelt over de strijd tegen kilo’s en omgaan met de extreme druk die het vak met zich meebrengt.

  Maar vooral Allard is een echte Warmunda man! Begonnen met voetballen bij onze vereniging, maar op jonge leeftijd al de overstap gemaakt naar het begeleiden van wedstrijden. Allard bedankt voor je inzichten, enthousiasme & betrokkenheid.

  Wil je meer weten over Allard Lindhout, neem dan een kijkje op zijn website.