Sponsorbeleid

SV  Warmunda is opgericht op 5 augustus 1945. In verenigingsverband kan voetbal en handbal worden gespeeld.

Vanaf augustus 1950 speelt de vereniging op het mooie sportcomplex Het Overbos. Met haar 350 leden en 200 vrijwilligers is Warmunda in Warmond een relatief grote vereniging; als voetbal-  en handbalvereniging is Warmunda niet groot. Iedereen is welkom bij de club om de sport op een actieve en/of passieve wijze te beoefenen.

Het bestuur en vele vrijwilligers staan klaar om het iedereen naar het zin te maken. Spelplezier staat voorop bij de club, een en ander gecombineerd met een gezelligheid. Saamhorigheid is een groot goed.

De club heeft begin 2019 besloten om het voetbal grotendeels op zaterdag te gaan spelen, hierbij inspelend op maatschappelijke ontwikkelingen. Het standaardelftal gaat dan spelen in de 4e Klasse West 2.

De handbal heeft 2 damesteams en 2 jeugdteams, die in voor- en najaar op het sportpark spelen en in de wintermaanden naar de zaal verhuizen. Het herenteam speelt alleen gedurende de wintermaanden in de zaal.

Een belangrijke pijler van de club vormt de jeugdafdeling met meer dan 200 leden en met ongeveer 25 teams, onder verdeeld van JO-8 tot en met JO-19. Een belangrijk evenement bij de jeugd vormt de Kampweek. Ook worden Ukken (5/6 jarigen) in de gelegenheid gesteld om te gaan voetballen.

De senioren zijn onderverdeeld in thans 5 elftallen op zaterdag en 2 op zondag. Daarnaast speelt er 1 zaalvoetbalteam en speelt 35+ in zowel het najaar als het voorjaar een KNVB 7*7 competitie.

Naast de sportieve elementen heeft de vereniging heel veel andere, sociale, activiteiten, waaronder: openingsdag, kerstloop, voetbalquiz, vrijwilligersavond etc.

De vereniging voert een actief beleid als het gaat om naleving van wetten en regels op het gebied van normen en waarden, roken en alcohol.

Sponsoring

Sponsoring is voor de club van groot belang. Uiteraard heffen we contributies en verkrijgen we inkomsten uit het clubhuis, maar het kostenplaatje  van een sportvereniging is tegenwoordig zodanig dat deze inkomsten niet voldoende zijn om een vereniging financieel gezond te houden.

Sponsoring is derhalve de 3e pijler bij de club. Het bestuur heeft een sponsorcommissie ingesteld die coördineert en de sponsoruitingen stroomlijnt.

De commissie heeft sponsorpakketten uitgewerkt, die inspelen op de behoeftes en wensen van sponsoren. Daarnaast organiseert de commissie verschillende activiteiten om sponsoren te betrekken bij de club.

Naast de coördinatie zijn de belangrijkste taken van de commissie:

-          Het benaderen van potentiële sponsoren;

-          De administratieve kant verzorgen;

-          Het jaarlijks organiseren van een sponsoractiviteit

-          Het onderhouden van relaties

De sponsormogelijkheden heeft de club als volgt ingedeeld:

-          Kampioenspakket

Dit betreft het sponsoren van de vereniging en meer specifiek, het eerste elftal. Naast shirtreclame worden specifieke afspraken gemaakt met de sponsor. Momenteel zijn  het Albert Heijn Warmond  en Blu Beach Noordwijk, die invulling geven aan het Kampioenspakket.

-          Toppakket

Dit betreft het sponsoren van teams met shirtreclame. Dit kan zowel bij de jeugd (via het kledingplan dat thans lopende is tot en met 2020) als bij de senioren, waar nog enkele elftallen vacant zijn. De bijdrage die we voor 3 jaar vragen varieert tussen 750 en 1.000 euro per seizoen. Ook hoort een reclamebord, vermelding op de website en het uitgenodigd worden voor het sponsoruitje tot het pakket.

-          Subtoppakket

Dit pakket bevat een reclamebord langs het hoofdveld, betrokkenheid bij evenementen en vermelding op de website. Dit pakket bieden we aan voor 500 euro tot opzegging.

-          Middenmootpakket

Betreft een reclamebord van 3 meter langs het hoofdveld en een vermelding op de website met doorlink. Kosten 325 euro per seizoen tot opzegging.

-          Reclamebord,  vlag  en/of link op de website

Alleen het plaatsen van een reclamebord rondom het veld is ook mogelijk. Een 3 meter bord kost 175 euro per seizoen, terwijl een 6 meter bord het dubbele kost. Contractduur tot opzegging.

Warmunda kan het opmaken van een reclamebord voor de sponsor verzorgen. De eenmalige kosten bedragen hiervoor 250 euro.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief omzetbelasting.

-          Overige sponsormogelijkheden

Warmunda biedt daarnaast een bedrijf of persoon de mogelijkheid om ook op een andere manier  de club te sponsoren. Hierbij kan  gedacht worden aan het sponsoren van evenementen, zoals de Kerstloop, onderdelen van de Kampweek ed. Dit kan en mag ook zijn in de vorm sponsoring in natura. De commissie maakt hierover specifieke afspraken met de sponsor.

Tenslotte,

Warmunda doet haar uiterste best om sponsoren bij de club te betrekken, waarbij ook de belangen van de sponsoren goed in de gaten worden gehouden. Wij vinden dat we moeten doen, wat we beloven. Gezamenlijk komen we dan tot scoren! Is het niet op het veld dan wel  in de sociale sfeer!

Mocht er belangstelling bestaan, of bent u al sponsor en wilt u wat anders, neem gerust contact met ons op.

De sponsorcommissie

Matthieu van Winsen (06-5178 1054)

Karin van der Wal en Rob van Duijn (06-5339 2366)

Marcel Pont (06-5271 5364)