Een goed, sportief en vooral gezond 2023! - SV Warmunda
Al 75 jaar aan de bal!

  Een goed, sportief en vooral gezond 2023!

  8 januari 2023 15:30

  Bestuur SV Warmunda

  Afgelopen jaar is er veel gebeurd en veranderd binnen onze vereniging. Het is nu exact 111 dagen geleden dat er een nieuw bestuur aantrad, een mooi moment om te kijken wat er zoal gebeurd is in die korte periode. Normaliter is de 100 dagen grens een belangrijk punt om te reflecteren en dat doen wij ook.

  Afgelopen jaar is er geen nieuwjaar receptie geweest, de reden hiervan is bij iedereen wel bekend. Gelukkig kunnen we nu weer vrijer leven omdat het Covid virus minder ernstig is als voorheen. Hierdoor is het weer mogelijk om samen te proosten op het nieuwe jaar en hebben we net weer kunnen genieten van onze traditionele wedstrijd van ons eerste elftal tegen een selectie van oud eerste elftalspelers.

  Verduurzaming

  Een punt van aandacht willen wij graag vragen voor de situatie in de Oekraïne, daar woedt al bijna een jaar een oorlog. Iets wat wij eigenlijk niet meer voor mogelijk hielden in deze tijd, maar helaas is de werkelijk anders. De invloed van deze oorlog treft ook onze mooie vereniging. Hoe vraag je je misschien af?

  Een belangrijk punt is de stijging van de energieprijzen, die niet alleen onze vereniging treft. Maar ook zeker ook al onze leden, sponsoren, vrijwilligers en belangstellende. Want naast de stijging van de energieprijzen zijn hierdoor ook alle andere goederen gestegen zoals bijvoorbeeld in de supermarkt. Het treft ons dus allemaal. Uit een recent onderzoek van de BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) wordt er verwacht dat er in 2023 amateurverenigingen zullen omvallen door de hoge energieprijzen. Gelukkig is het voor onze vereniging niet zo alarmerend momenteel, dit komt door de solide financiële basis die wij hebben en de verduurzamingsaanpassingen die wij in het verleden al hebben door gevoerd. Zo is alle verlichting op het gehele sportpark en binnenruimtes al vervangen door ledverlichting.

  Maar toch moeten we verder kijken dan dat, en staat verduurzaming met stip op één tijdens de bestuursvergaderingen. Denk hierbij aan zonnepanelen, het isoleren van het dak van de kantine of een oplossing om via warmtepompen ons gasverbruik met 80% terug te dringen.

  Joep van leeuwen en Micha Kluyn hebben in het verleden research gedaan naar deze oplossingen en gezamenlijk willen we dit graag weer met ze oppakken.

  Er zijn wel degelijk mogelijkheden maar de kosten voor deze investeringen zijn significant voor een vereniging als de onze. Daarom zijn wij inmiddels ook al in gesprek met de Gemeente Teylingen om de mogelijkheden te onderzoeken hoe we dit kunnen aanpakken. Maar dat het ook de vereniging geld gaat kosten, is op zeker.

  Jaaroverzicht 2022

  Zoals net al even aangestipt in mijn opening heeft er in september 2022 een behoorlijk grote mutatie in het bestuur plaats gevonden. Het vernieuwde bestuur is nu iets meer dan 100 dagen actief en zijn wij o.a. met de volgende zaken bezig: Denk hierbij aan:

  • De banden met de gemeente weer aanhalen. Graag willen wij de relatie tussen Warmunda en de gemeente naar een hoger niveau tillen. En moeten wij in gesprek blijven over o.a. subsidies en vergunningen.

  • Momenteel zijn wij bezig om de modernisering van onze IT-infrastructuur. Tegenwoordig is alles met elkaar verbonden doormiddel van Wifi of slimme toepassingen. Door een goede basis neer te zetten zijn wij gereed voor de toekomst. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de uitrol van een goed dekkend Wifi netwerk. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het nieuwe kassa systeem of de geluidsinstallatie die eenvoudig te bedienen moet zijn voor alle vrijwilligers achter de bar. Tijdens het WK zagen we hoe gezellig het kan zijn om met z’n allen voetbal te kijken in de kantine, hierdoor zijn we getriggerd over hoe om te gaan met de visuele mogelijkheden binnen de kantine. Inmiddels is er een grote TV aangeschaft en zal deze snel worden geplaatst op de plek van de huidige TV. Maar ook is het van belang om te kijken naar een degelijk sleutelplan. En zijn we de mogelijkheid te onderzoeken of de belangrijkste cilinders vervangen moeten worden door een slimme oplossing. Zodat we geen sleutels meer nodig hebben en de veiligheid omhooggaat.

   Wat hierin ook zeker interessant is dat we in Warmond glasvezel internet gaan krijgen, helaas voor Warmunda kunnen wij als vereniging hier geen gebruik van maken momenteel. Dit doordat wij als vereniging in het buitengebied vallen en de investering die wij zouden moeten doen buiten proportioneel vinden. Wel hebben wij een deal met Delta Netwerk kunnen sluiten om een gezamenlijke actie op te zetten om onze leden een korting aan te bieden als zij de overstap maken naar glasvezel van Delta of Caiway.
   Hier meer informatie.

  • Renovatie sportpark, de schitterende renovatie van het sportpark is bijna afgerond, er zijn nog wat kleine puntjes en dan is het gereed. Wij denken dat het een goede zaak is geweest om de handbal tak veel meer te betrekken bij het sportpark. Het vorige veld was niet meer van deze tijd en lag niet op de juiste plek.

  Selectie

  Het is goed om te zien dat we dit seizoen weer een echte selectie met 2 elftallen hebben. Wij zijn er daarom van overtuigd dat het de juiste keuzen vanuit de Technische Commissie is geweest om met twee selectie elftallen het seizoen in te gaan. Wij weten dat het niet meevalt om beide teams in de competitie te houden, in verband met de vele blessures. Maar we kijken met trots naar verrichtingen die momenteel worden behaald door beide elftallen. Het is goed om te zien dat andere elftallen willen bijspringen waar nodig, dit geeft aan dat we één verenging zijn. Wij hebben dan ook het volste vertrouwen erin dat de trainers het voor elkaar krijgen om met de vele terugkerende geblesseerde spelers het seizoen succesvol af te ronden.  Het is altijd goed om tijdens de nieuwjaarsreceptie te mogen mededelen dat we na overleg met de Technische Commissie en de trainers hebben besloten om de contracten van de huidige selectie trainers (Remco, Barry en Hamza) te verlengen.  Uiteraard zijn wij als bestuur hier ook zeer content mee, en wensen al betrokkenen zeer veel succes.  

  Jeugdvoetbal

  Een paar elftallen willen wij even benoemen, Zowel de JO11-1 als de JO12-1 en de JO18-1 spelen in de eerste klasse. Dat is voor een vereniging als Warmunda een enorme prestatie, en mogen wij ook bijzonder trots op zijn. Als belangrijk aandachtspunt is wel de doorgroei en aanwas bij de jongste jeugdteams.  Zoals eenieder weet worden er in Warmond nauwelijks woningen gebouwd, dus de vergrijzing in Warmond is enorm. De vraag is dan ook hoe kom je op een gegeven moment aan voldoende jeugdspelers om al onze jeugdteams op peil te houden.  Dit is een kwestie waar wij niet direct een antwoord op hebben.

  Wel weten we dat het heel belangrijk is om de jeugd de juiste aandacht te geven en op de juiste manier te moeten faciliteren, wij willen onze jeugdleden allemaal een prettige en veilige omgeving bieden. Het allerbelangrijkste, en vooral geld dat voor de jeugd, is dat er plezier tijdens de trainingen en wedstrijden is. Om dit allemaal te realiseren is er behoefte aan goede en enthousiaste vrijwilligers. Wij hopen dan ook dat er een voldoende mensen zich hiervoor willen inzetten en gezamenlijk ons jeugdbestuur te willen ondersteunen.

  Wat wij dan ook heel leuk vinden en waar we als vereniging trots op mogen zijn is er op dit moment veel jongens spelen in ons eerste die de jeugdopleiding bij S.V. Warmunda hebben genoten.

  Handbal

  De handbal is dit seizoen gestart met een nieuwe trainer bij de dames, en dit bevalt voor beide partijen erg goed. Daarnaast is het leuk om te horen dat de handbal erg content is met het nieuwe handbalveld en zij verheugen zich dan ook op de tweede helft van het buitenseizoen. De jeugdafdeling van de handbal ervaart dezelfde problematiek als de voetbaljeugd. En dat is de aanwas van jeugdspelers. De handbalafdeling maakt zich hier wel zorgen over als we naar de toekomst kijken.

  Vanuit het bestuur vinden wij het belangrijk om ook aanwezig te zijn bij jeugdwedstrijden, lagere seniorenwedstrijden, het dames elftal & de handbal. En zullen ons daarvoor in het nieuwe jaar inzetten.

  Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen

  • Vanaf 1 februari zal in de kantine niet meer betaald kunnen worden met contant geld. Vanaf die datum zullen gaan naast het pinnen de Warmunda clubcard lanceren. Dit is een pas waar geld op gezet kan worden met een App. De voordelen van deze clubcard is dat de banktransacties vele malen goedkoper zijn. De aanschaf van een clubcard is gratis, dit is medemogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Albert Heij Warmond. Hier is meer informatie te vinden over de clubkaart.
  • Zet alvast 12 mei in de agenda, op deze dag zullen wij de vrijwilligersavond weer organiseren. Onze verenging kan niet zonder de vele vrijwilligers die dagelijks of wekelijks zich inzetten om deze club te laten draaien.

  Nu we het toch even over vrijwilligers hebben willen we graag van de gelegenheid gebruik maken dat onze verenging draait op de vele vrijwilligers die wij hebben. Echter kunnen we altijd nog handjes gebruiken. Het zou toch eeuwig zonde zijn als we in de toekomst de kantine op zaterdag ochtend dicht moeten laten omdat er geen barbezetting aanwezig is.

  Een bijzonder punt van aandacht is het onderhoud van ons sportpark. Hier kunnen we nog enthousiaste mensen voor gebruiken. Zeker omdat we rekening moeten houden dat Jos Halman heeft aangegeven om na seizoen 2023-2024 vele taken naast zich neer te leggen. Het zou mooi zij als ieder lid van deze vereniging ook wat op vrijwilligersvlak te willen doen.

  • Wat er ook op het programma van dit seizoen staat is een grote reünie dat gaat plaatsvinden op 3 juni. We gaan proberen om zoveel mogelijk (oud) leden te benaderen voor deze happening. Onze erevoorzitter Matthieu van Winsen heeft zich al als opperhoofd van de reünie aangemeld, wij hopen dat meerdere vrijwilligers hier een rol in willen betekenen.
  • Clubkadercoach, sinds december 2022 zijn wij een samenwerking aangegaan met een clubkadercoach. Deze coach zal zich voornamelijk op het pedagogische en sociaal vlak bij de jeugd gaan focussen. Deze samenwerking is tot stand gekomen tussen Warmunda, Gemeente Teylingen en de Combibrug. Vanuit de Combibrug zal Joost Rotteveel zich als Clubkadercoach zich gaan inzetten. Het is mogelijk dat ouders, leiders en trainers benaderd worden om samen met Joost te kijken wat er verbeterd kan worden op pedagogisch en sociaal vlak. Wij hopen op een nuttige en een fijne samenwerking met Joost.
  • Aankomend halfjaar is het bestuur aannemelijk om eerste stappen te zetten om een verenigingsplan op te stellen. In dit plan worden de visie, missie en de plannen voor de komende vijf jaar opgenomen. Denk hierbij aan een veilig klimaat voor iedereen, opleidings- en kledingplan & hoe met elkaar om te gaan.

  Tot slot

  Graag willen nog iemand in het zonnetje zetten, Nico Bakker heeft sinds de samensmelting van GWS met Warmunda zich altijd ingezet als scheidrechter. Wegens fysieke omstandigheden gaat het leiden van een wedstrijd hem moeilijker af. En heeft hij besloten zijn schoenen en fluit in de wilgen te hangen. Nico wij willen jou bedanken voor je jarenlang trouwe dienst, en uiteraard ben je altijd bij ons welkom.

  Net als bij het NOS-journaal willen wij graag nog even de hoofd items onder de aandacht brengen:

  1. Graag willen wij echte stappen gaan maken met de verduurzaming van ons sportpark;
  2. Zonder vrijwilligers en sponsoren kunnen wij niets doen;
  3. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een veilig en prettig sportklimaat en een verenigingsplan.

   

  Verder willen wij iedereen een gezond, veilig en gelukkig en sportief 2023 toewensen.

   

  Met vriendelijke groet,

  Het Bestuur van S.V. Warmunda

  Delen

  voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!